T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / YALVAÇ - Yalvaç Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

Yalvaç Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

Telefon
02464415777
Belgegeçer
02464417892
WEB
https://yalvacnfkandl.meb.k12.tr
Adres
Sanayi Mah. Eğitim Caddesi No 23 Yalvaç/ISPARTA
Vizyon
Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul etmiş bireylerin, yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarına, çağın gelişen ihitiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına,en az bir yabancı dili çok iyi kullanabilmelerine imkan sağlamaktır. Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
Misyon
Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı ; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ; Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren ; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretmen :23
Öğrenci :334
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :1
Kimya Laboratuvarı :2
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3932
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
BAŞLAMA: 08.30 - BİTİŞ: 16.25
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Şehir içi otobüs servisleri ve köy servisleri vardır. Devlet hastanesi 2014 yılında okulumuz yakınında açılmıştır. Köy servisleri ücretsizdir.
Servis Bilgisi
Okulumuza ulaşım sağlayan özel ve belediye servisleri vardır.
Yerleşim Yeri
Yalvaç, Isparta´nın en büyük ilçesidir. Doğal ve tarihi güzelliklere sahip sakin ve temiz bir ilçedir. Merkez nüfus 22500 kişi ,Köy ve kasabalar ile birlikte toplam nüfusu 45 bin civarıdır. Eğirdir Gölüne (Hoyran) 30 km civarıdır. Kuzeyinde Sultan Dağı uzanır. Karasal iklim özelikleri görülür. Bozkır ve maki bitki özelliklerine sahiptir. Isparta Afyon ve Konya üçgeni arasında yer alır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
ISPARTA İL MERKEZİNE 105 KM ,İLÇE MERKEZİNE 1 KM
Kontenjan Bilgileri
68
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun voleybol, masatenisi, badminton, karate ve atletizm gibi spor branşlarında birçok ilçe, il ve ülke geneli başarıları vardır.
Bilimsel Etkinlikler
E-Twinning, Tubitak, Teknofest
Proje Çalışmaları
E-Twinning, Tubitak, Teknofest
Yazdır